Vorige week lanceerde Mensch de CH-sessie. Een methode om het karakter in merken te herkennen.

Menselijke merken hebben en tonen karakter. En karakter heb je nodig om je scherp te kunnen profileren naar al je stakeholders. Het cultiveren van karakter is dus key. Maar daarvoor moet je er eerst wel achter zien te komen wat het karakter in jouw merk is. Mensch kan je daarbij helpen.

Geen formule, wel een methode
Op basis van wetenschappelijke inzichten ontwikkelden we een methode om merken te helpen hun karakter te cultiveren. Geen formule, want zoals geen twee mensen gelijk zijn, zijn ook geen twee karakters gelijk. Die methode noemen we de CH-sessie.

 

 

 

Beetje lastig natuurlijk om een sessie van 2,5 uur in een paar woorden samen te vatten. Maar het komt er op neer dat Mensch je in een aantal stappen uitdaagt om strategisch over je merk na te denken. Dan doen we onder andere door empathy mapping en door je points of difference te bepalen. En natuurlijk staan we uitgebreid stil bij de sociale warmte (persoonlijkheid), de competenties en de moraliteit van je merk — de wetenschappelijke basis van ons CH-denken.

Hat karakter in jouw merk
Het doel van de CH-sessie is om erachter te komen wat jouw merk onmiskenbaar zichzelf maakt. Waar sta je voor? Wat zijn nou die oneffenheden of eigenschappen die jouw merk tekenen en het uniek en herkenbaar maken? Dat leggen we vast in een inspirerend brondocument.

Meer weten?
Gewoon even mailen met Jack de Graaff of Daan Muntinga. Bereikbaar via www.mensch-amsterdam.com.

 

Bron: marketingonline.nl