MENSCH heeft gisteren na een zeer spannende laatste dag de eerste poll van SAN New Kids on the Block gewonnen.

Het Amsterdamse creative agency won uiteindelijk nipt van Volt dat als tweede eindige. Later vandaag volgt een Whatsapp interview met Jack de Graaff van MENSCH. Op de derde positie eindigde Big Bang dat de afgelopen dagen lange tijd met FX streed om de eerste en tweede positie. FX eindigt als vierde in deze eerste Poll. Brandmeister bezet de vijfde plek en Smit Prins Amsterdam Agency was de eervolle hekkensluiter.


Het team van MENSCH, van links naar rechts:
Jack de Graaff, Gwen Hanrath, Caroline van Hoof


contenders in de tweede poll

Maandag 8 februari gaat de tweede poll live. Deze blijft ook weer drie dagen in de lucht. De contenders in de tweede poll zijn: Annomann, Bureau Loos, Hammerfest HQ, Novel Creative Consultancy, Redmint en Young Originals.

wie gaan door naar de Longlist?
De 15 bureaus met de meeste stemmen gaan na afloop van de vier polls door naar de Longlist. Deze 15 bureaus van de Longlist worden vervolgens door de Hoofdjury beoordeeld aan de hand van White Papers, de interviews van FONK en aan de hand van hun websites. De Hoofdjury komt op 29 maart bijeen om alle 15 bureaus tegen het licht te houden en te bespreken. Hierna volgt een stemming waaruit de Shortlist van 6 bureaus wordt samengesteld.

presentaties & finale
Op 28 april geven de 6 kandidaten een presentatie voor de Hoofdjury en de Vakjury. Beide jury’s leggen hun oordeel vast in een persoonlijk juryformulier. De weging is 50% Hoofdjury en 50% Vakjury. De 3 finalisten worden op 28 april ter plekke bekend gemaakt Op 26 mei wordt tijdens de uitreiking van de SAN Accenten in Studio 21 in Hilversum bekend welk bureau met het SAN New Kids on the Block Accent 2015 aan de haal gaat.

Bron: fonkonline.nl