Reclamebureau Mensch is na een korte pitch met twee andere bureaus aan de slag gegaan voor Seed Valley. Momenteel zijn beide partijen in de fase van conceptontwikkeling voor een campagne om studenten te interesseren voor een carrière in zaadveredeling.

‘Mens en plant, ze kunnen niet zonder elkaar. Zuurstof, voedsel, kleding, brandstof. Planten zijn een belangrijk maatschappelijk onderwerp, maar het verkoopt slecht onder jongeren. Ziehier de mooie taak aan creatief bureau Mensch’, meldt het bureau.

Nederland staat aan de top van de zaadveredeling, maar niemand die het weet. Om daar verandering in te brengen start Seed Valley met een campagne waarin studenten worden uitgedaagd om na te denken over een carrière in het zaad.

Seed Valley is de thuisplaats van innovatieve bedrijven die continu betere zaden ontwikkelingen voor de markt van groenten en bloemen. Hier wordt ‘groene software’ ontwikkeld die bepaalt hoe een tomaat smaakt, of een krop sla resistent is tegen ziektes en welke kleur of grootte een bloem heeft.

Dit artikel verscheen eerder op MarketingTribune 19 december 2016.