Als één van ’s lands oudste beleggingsfondsen is BNP Paribas OBAM geen alledaags beleggingsfonds. We spraken met Aldert Veldhuisen, hoofd marketing van BNP Paribas Asset Management, over OBAM’s recente door Mensch ontwikkelde campagne ‘De kunst van het kiezen’.

Eigenzinnig
Het verhaal van OBAM leest als een roman. In 1936 brachten Franse nonnen, bang om hun vermogen te verliezen aan de Franse overheid, hun kapitaal onder in Nederland. Daarvoor werd een speciaal beleggingsfonds in het leven geroepen: de Onderlinge Beleggings- en Administratie Maatschappij.

Wat is OBAM voor beleggingsfonds? “OBAM is eigenzinnig”, zegt Veldhuisen, “het stáát ergens voor. Voor een onafhankelijke beleggingsstijl, voor je nek uitsteken en verder kijken. Het waait niet met alle winden mee maar belegt met volle overtuiging. OBAM maakt échte keuzes: scherpe, eigenzinnige keuzes”.

De kunst van het kiezen
Na de overname door BNP Paribas in 2009 was OBAM een tijd lang niet zo zichtbaar. Veldhuisen: “Net als veel andere fondsen heeft OBAM door de financiële crisis een flinke dip gekend. Maar de afgelopen jaren waren de resultaten weer erg goed. Daarom wilden we mensen weer laten weten dat OBAM er ook nog is. Dat je bij OBAM actief kunt beleggen voor een lage prijs. En met kans op een mooi rendement. We vonden dat de tijd rijp was om dat te gaan vertellen”.

Daarom ontwikkelde Mensch voor OBAM de campagne ‘De kunst van het kiezen’. Hierin brengen we het eigenzinnige karakter van het merk voor het voetlicht. We maakten een aantal video’s waarin de portfolio managers van OBAM in heldere bewoordingen uiteenzetten hoe zij tot hun keuzes komen. Check alle video’s op OBAM’s website:

Waarom Mensch?
Waarom koos OBAM voor Mensch? Veldhuisen: “Simpelweg omdat we vanaf het begin een goed gevoel bij Mensch hadden. Er was een duidelijke klik”. Als twee eigenzinnige merken om de tafel gaan zitten, dan ontstaat er geheid iets bijzonders.

Bron: adformatie.nl